dashur qytetarë Republikës Kosovës,

Kosova po feston ditën madhe historisë, Ditën e Pavarësisë. Dhe, si çdo 17 shkurt, përkulemi para heroizmit atyre ranë nëpër beteja brez pas brezi për sjellë lirinë trojet tona.

Historia jonë është e mbushur plot me emra luftëtarëve, patriotëve e intelektualëve janë frymëzim i përjetshëm për ta dashur vendin tonë dhe për ta shfrytëzuar lirinë ta bëjmë njëKosovë fuqishme ecë sigurt përkrah botës zhvilluar.

Krahas ecjes sonë drejt ardhmes, do t’i jemi gjithmonëmirënjohës ShBA-ve dhe gjitha vendeve mike, u pozicionuan krahun e luftës drejtë për liri dhe ndihmuan shtetformim e shtetndërtim.

Urime!

Me respekt,

Prof. Dr. Agron Bajraktari, Rektor