LAJMET E FUNDIT

05
Kor
Konferenca e Rektorëve të Universiteteve Publike të Kosovës vizitoi krerët e UÇK-së në Hagë

Përfaqësuesit e Konferencës së Rektorëve të Universiteteve Publike të Kosovës, kryesuesi Prof. Asoc. Dr. Artan Nimani dhe zëvendëskryesuesi Prof. Dr. Agron Bajraktari, kanë vizituar në Qendrën e Paraburgimit në Hagë, ish Presidentin e Kosovës, z. Hashim Thaçi, ish kryetarin e Kuvendit, z. Kadri Veseli, ish-kryetarin e Kuvendit, z. Jakup Krasniqi, ish deputetin, z. Rexhep Selimi, […]

Posted in: Faculty of Management, Fakulteti i Arkitekturës, Dizajnit dhe Teknologjisë së Drurit, Fakulteti i Inxhinierisë dhe Informatikë, Fakulteti i Menaxhimit, Fakulteti i Turizmit dhe Mjedisit, Stafi Akademik & Studentët për mobilitet në UShAF,
24
Qer
Studentët e UShAF e mbyllin me fitore Ligën Universitare të Kosovës

Nën moton “Bëje kampion Universitetin”, studentët e Universitetit të Shkencave të Aplikuara në Ferizaj (UShAF), kanë përmbyllur me sukses Ligën Universitare të Kosovës, duke marrë vendin e parë në Pingpong dhe vendin e tretë në Futsal. This post is also available in: English

Posted in: Faculty of Management, Fakulteti i Arkitekturës, Dizajnit dhe Teknologjisë së Drurit, Fakulteti i Inxhinierisë dhe Informatikë, Fakulteti i Menaxhimit, Fakulteti i Turizmit dhe Mjedisit, Stafi Akademik & Studentët për mobilitet në UShAF,
22
Qer
Shpëtim Hasallari nga UShAF në staf të kompanisë gjermane KICK Group

Shpëtim Hasallari, absolvent në Fakultetin e Inxhinierisë dhe Informatikës në drejtimin Inxhinieri Industriale me Informatikë, tashmë është staf i KICK Engineering & Manufacturing Kosovo. This post is also available in: English

Posted in: Faculty of Management, Fakulteti i Arkitekturës, Dizajnit dhe Teknologjisë së Drurit, Fakulteti i Inxhinierisë dhe Informatikë, Fakulteti i Menaxhimit, Fakulteti i Turizmit dhe Mjedisit, Stafi Akademik & Studentët për mobilitet në UShAF,

UNIVERSITETI I SHKENCAVE TË APLIKUARA NË FERIZAJ - ARRITJET

Disa statistika rreth Universitetit 

Vite Traditë
m² Objekt
Studentë
Staf Akademik

QËNDRO I INFORMUAR ME NE

Regjistrohu tani për të marrë informatat javore, materiale edukative, kurse të reja, postime interesante, libra të njohura dhe shumë më shumë!

Adresa juaj e e-mailit
Please wait...

Projekti “Krijimi i Qendrave nga Teoria në Praktikë për Inovacionin dhe Punësimin” (Angl;. Creating Theory to Practice Centres for Innovation and Employment), i financuar nga programi Erasmus+, synon të përmirësojë pozicionimin e arsimit të lartë dhe përafrimin e tij me tregun e punës dhe shoqërinë në Kosovë duke krijuar modele të qëndrueshme të ndërveprimit midis universiteteve dhe ndërmarrjeve.
Qendrat nga Teoria në Praktikë (T2P) do të mbledhë më shumë se 120 staf mësimdhënës nga gjashtë institucione partnere në Kosovë (ndër të cilat edhe Uninversiteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj) të angazhuar në aktivitete mësimore të kolegëve, 189 staf dhe student do të mundë të lëvizin në mes të universiteteve partnere, më shumë se 500 studentë që përfitojnë nga kurse të azhurnuara dhe studime tërëjetësore, dhe pjesëmarrje të 450 studiuesve dhe profesionistëve në konferenca. Për më shumë rreth projektit, ju lutem klikoni këtu.

Enhancing Research Culture in Higher Education in Kosovo – ResearchCult – ResearchCult
(Përmirësimi i Kulturës së Kërkimit në Arsimin e Lartë në Kosovë – ResearchCult)
Qëllimi kryesor i këtij projektit është të mbështesë rritjen e kulturës kërkimore në institucionet e arsimit të lartë të Kosovës duke mbështetur ndritjen e politikave dhe praktikave ekzistuese, si dhe krijimin dhe zhvillimin e rregulloreve dhe mekanizmave të rinj në institucionet përfituese të projektit në Kosovë. Për më shumë rreth projektit, ju lutem klikoni këtu.

Qeverisja e arsimit të lartë dhe autonomia e tij është rritur fuqishëm nga llogaridhënia efektive dhe bindëse, transparenca dhe qëndrueshmëria financiare. Diskutimet mbi qeverisjen e universitetit dhe autonominë në të gjithë IAL -të në Evropë po vijnë si përgjigje ndaj sfidave të ndryshme në kontekstin e vendeve të ndryshme. Për më tepër

PARTNERËT TANË

This post is also available in: English